Jan 29 2017

Amerikakistan : Simon Eldfeldts fjärde fall

Skrivet av i Böcker

Titel: Amerikakistan : Simon Eldfeldts fjärde fall
Författare: Johanna Limme, Martin Palmqvist
Kategori: Vuxen / historisk deckare
Betyg: 3 ½ av 5

Handling:

Ett nytt krångligt fall för kyrkoherde Simon Eldfeldt
Karlshamn år 1901. I ett hus hittas en man halshuggen och omsorgsfullt lagd i en kista. Kort därefter hittas ytterligare ett lik i en likadan kista i hamnen. Ingen tillfällighet, tror kyrkoherde Simon Eldfeldt och hans systerson, konstapel Ivar Jönsson.

Mannen i den första kistan visar sig vara amerikaresenären och kåkfararen Rudolf Hård. Kyrkoherden misstänker först att den skyldige är en gammal kumpan till Hård, men sanningen kanske är mer komplicerad än så?

Förutom en mördare som härjar i staden så tampas både kyrkoherden och hans systerson med mer världsliga problem. Jönsson brottas med den egna moralen, och den fetlagde Eldfeldt försöker undkomma familjens djävulska plan att få honom att äta mindre, något som visar sig vara hans kanske svåraste uppdrag hittills.

Ingen kommentar

Lämna gärna en kommentar